Caritas actie HH. Petrus en Paulus Parochie Leiden e.o. ingezet voor Stichting De Groentedeler!

Samenwerken, verbinden en bewustmaken, dat is de komende periode het gezamenlijke streven van Stichting De Groentedeler en de HH. Petrus en Paulus Parochie in Leiden e.o.. Jan van Trigt en Regina Krowinkel vertellen samen over de caritas actie waarmee de parochie zich dit jaar inzet om aandacht te vragen voor Stichting De Groentedeler.

 

De Caritas actie

“Caritas betekent liefde” vertelt Regina Krowinkel. “Tijdens de caritas actie van de parochie wordt er bewustwording gecreëerd bij parochianen en zetten we ons in voor Stichting De Groentedeler.”

“Een aantal lijnen komen samen in dit project” vertelt Jan van Trigt. “In de encycliek Laudato Sí, staat de zorg voor de schepping centraal. We hebben de aarde gekregen en die moeten we in goede staat houden. Er is achterstallig onderhoud en De Groentedeler appelleert daaraan, dat vinden we belangrijk.”

Het feit dat De Groentedeler jaarlijks een flinke oogst verse groenten uit de omgeving aan Voedselbank Leiden e.o. geeft, maakt dan ook dat de parochie Stichting De Groentedeler met plezier steunt. “Het is een vorm van zorgen voor je naasten”, zeggen Jan van Trigt en Regina Krowinkel. “Het zijn biologische groenten, waarmee je over de drempel kunt komen.”

 

Gezamenlijke inzet voor De Groentedeler

Caritas is een wezenlijk onderdeel van de zending van de kerk. De caritas actie voor Stichting De Groentedeler is een breed gedragen initiatief binnen de parochie. Hierin wordt enthousiast samengewerkt door de Laudato Sí werkgroep, het diaconaal beraad, de parochiële caritas instelling en de seculiere franciscanen. “Het is opmerkelijk dat vier van die groepen uit onze parochie hier zo actief bij betrokken zijn. Ik denk dat dit belangrijk is, niet alleen voor het bestuur, maar voor de hele parochie hier in Leiden en ommelanden.” zegt Jan van Trigt. Tijdens de Caritas actieperiode wordt er ook gecollecteerd ten behoeve van Stichting De Groentedeler.

 

Kom langs tijdens de Caritas actie!

Onderdeel van de caritas actie is de filmvertoning van de documentaire Onder het Maaiveld. Op donderdag 19 september 2024 in de Vredeskerk Leiden en op dinsdag 23 september in De Regenboog (Merenwijk) Leiden. Voor beide avonden zijn de tickets gratis verkrijgbaar, wel wordt een donatie aan Stichting De Groentedeler natuurlijk erg gewaardeerd!

De documentaire is met zorg uitgekozen om de parochianen en andere geïnteresseerden bewust te maken van alles wat er onder onze voeten leeft. De kleine organismen die we niet zien, maar wel invloed hebben op onze eigen levens en op de voeding die we uit de aarde halen. Ben je benieuwd hoe dit precies werkt en wil je kennismaken met De Groentedeler en andere gelijkgestemden?

 

Meld je nu kosteloos aan!

Ticket Type Price Quantity Cart

Ticket Type Price Quantity Cart
Filmvertoning Onder Het Maaiveld - De Regenboog - 23 september 2024  0,00

Toevoegen aan winkelwagen

 

Meer zien en horen van het interview?

Bekijk het hier: https://www.youtube.com/watch?v=zSHeTWEcxcc