Vier jaar steun voor De Groentedeler vanuit de PCI HH Petrus en Paulus Parochie!

PCI

Voor de jaren 2024 tot en met 2027 heeft de Parochiële Caritas Instelling van de HH Petrus en Paulus Parochie Leiden e.o. een donatie van maar liefst € 1.000,- per jaar toegezegd. Een fantastische bijdrage die zorgt voor extra continuïteit om verse groenten aan de klanten van Voedselbank Leiden te kunnen bieden en onze activiteiten te continueren. Samen met bestuurslid Wilbert van Erp en zijn vrouw Els, spreken we over deze mooie stap om iedereen van gezonde voeding te kunnen voorzien.

 

De verbinding van geloof en maatschappelijke betrokkenheid

“Van oudsher worden de geldstromen van de parochie en de caritas instelling apart gehouden. Wat er bij de PCI binnenkomt is niet bestemd voor reparaties en onderhoud maar om mensen in nood te kunnen helpen.” vertelt Wilbert.

De PCI opereert parallel aan de parochie. Hier zetten Wilbert en Els zich samen met anderen in om, met de donaties van parochianen, een actieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Niet alleen door parochianen en andere mensen in nood financieel te helpen, maar ook door bij te dragen aan maatschappelijke projecten zoals De Groentedeler.

 

Verse groenten van het land

Tijdens de open ochtend bij Zelfoogsttuin Bij Mei keken Wilbert en Els hun ogen uit. “Het is een prachtige plek waar we met bewondering hebben rondgelopen.” zegt Els. “We weten hoeveel werk het is om deze groenten te verbouwen en oogsten” vult Wilbert aan. “Wij verbouwen ook wat eigen groenten bij Buitenplaats Berbice in Voorschoten, al komt dit qua eenheden natuurlijk niet in de buurt van wat er bij Zelfoogsttuin Bij Mei wordt geoogst.”

Net als het bestuur van de parochie, benadrukt ook het bestuur van de PCI hoe in De Groentedeler meerdere elementen uit de encycliek samenkomen. Zo wordt er vanuit De Groentedeler zorg gedragen voor de planeet én voor de medemens die op dit moment hulp nodig heeft. “Hoe meer mensen we kunnen charteren om daaraan bij te dragen, zowel in geld als in tijd, hoe meer mensen we vooruit kunnen helpen die het moeilijk hebben” zegt Wilbert.

 

Milieubewust leven

Wilbert en Els zetten zich met de PCI en de werkgroep Laudato Sí in om de bewustwording rond het milieu steeds verder te vergroten. Middels de Laudato Sí krant die een aantal keren per jaar uitkomt, geeft de werkgroep tips om milieubewust te leven en de natuur zo min mogelijk schade toe te brengen. Zij benadrukken hoe kleine stapjes een verschil kunnen maken, zolang je maar blijft nadenken bij alles wat je doet. Daarbij brengen ze het hele jaar door gezond leven en duurzame landbouw onder de aandacht.

In het verlengde hiervan draagt de werkgroep bij aan het organiseren van de filmavonden, waarbij de documentaire Onder het Maaiveld zal worden vertoond in twee Leidse kerken. Ook blijft de werkgroep de Stichting De Groentedeler natuurlijk onder de aandacht brengen van parochianen.

 

Kom gratis naar de filmvertoning Onder het Maaiveld

Wil jij meer weten over Laudato Sí, over Stichting De Groentedeler en over het leven onder onze voeten? Kom dan 19 of 23 september 2024 naar de gratis filmvertoningen van de documentaire Onder het Maaiveld.

Ticket Type Price Quantity Cart
Ticket Type Price Quantity Cart
Filmvertoning Onder Het Maaiveld - De Regenboog - 23 september 2024  0,00

Toevoegen aan winkelwagen