Samen wortelen, op zoek naar de gemene deler

Benefietvogels

Ook dit jaar zet Nora Farih zich onvermoeibaar in voor een serie unieke theatervoorstellingen in het Leidse theater Ins Blau. Met het thema ‘Samen wortelen’ wil zij mensen samenbrengen, verbinden, bewust maken en natuurlijk enorm laten genieten van de prachtige performances die op het programma staan. Ben je benieuwd naar de visie van Nora en de komende editie van Verse Blik? Lees dan snel verder!

 

Het begin van een succesvol benefiet!

Verse Blik werd de naam van het benefiet voor Stichting de Groentedeler, waarvoor ook in 2023 een succesvolle voorstelling is georganiseerd. Na dit succes vindt er op 26 en 27 oktober 2024 een nieuwe editie plaats van Verse Blik, opnieuw in Theater Ins Blau. Met het thema Samen Wortelen komen mensen samen om te genieten van prachtige voorstellingen, van dans en muziek tot aerial acts waarvoor je de adem inhoudt.

“Wat ik mooi vind aan Stichting de Groentedeler is dat hier verschillende van mijn waarden samenkomen.” vertelt Nora. “Zij bieden verse groenten voor klanten van de Voedselbank of andere groepen die dit nodig hebben. Met hun visie op duurzame voedselproductie, het delen van voedingsstoffen en het leggen van de verbinding tussen stad en platteland, draagt deze stichting bij aan mijn eigen doelstellingen om goed voor de aarde en voor elkaar te zorgen. Zonder planeet is er geen leven, dus we moeten goed zijn voor de planeet en voor elkaar.”

Boek nu je tickets!

 

Gezondheid als mensenrecht

Als huisarts in opleiding ziet Nora gezondheid als een recht. Gezonde voeding hoort daar ook bij, of je nu welvarend bent of juist behoort tot de meer kwetsbaren in de maatschappij. Een ander belangrijk onderwerp voor de gezondheid is de natuur.

“Als we het hebben over welzijn is de natuur heel belangrijk. Het is een gemis dat mensen steeds minder tijd in de natuur doorbrengen. Juist een natuurlijke omgeving brengt mensen zo ontzettend veel, het is heel goed voor de mentale gezondheid. Als bewoners van de stad, verliezen mensen vaak de verbinding met de aarde. Samen wroeten in de grond is een van de meest verbindende activiteiten. Vrijwilligers van Stichting de Groentedeler ervaren dit iedere dinsdag. Samen oogsten ze verse groenten voor de mensen die dit het hardste nodig hebben. Door goed voor elkaar te zorgen kunnen we iedereen de gezonde voeding bieden die zij verdienen.”

 

Zoeken naar gemeenschappelijke grond

“Als je kijkt naar de samenleving is er best veel polarisatie.” vertelt Nora. “Er blijft steeds minder grijs gebied over. Er wordt gesproken over wij en zij, maar er wordt in mijn beleving te weinig gezocht naar gemeenschappelijke grond. Met de voorstellingen in Theater Ins Blau hoop ik iedereen uit te nodigen om naar elkaar om te kijken. We zijn samen de wereld en die wereld kun je zelf mooier maken door de manier waarop je ernaar kijkt. Ik hoop dat mensen samen gaan genieten, zich laten verwonderen door de artiesten en dat ze hiermee opnieuw zien hoeveel gemeenschappelijke grond we hebben.”

 

Waarom Benefietvogels?

Benefietvogels

De naam Benefietvogels is ontstaan vanuit Nora’s fascinatie voor vogels. “Ik zie het als een metafoor om naar de wereld te kijken. De meest excentrieke vogels worden het leukste gevonden, er wordt moeite gedaan om ze te kunnen zien. Het lijkt me geweldig als we mensen die anders zijn dan wij met dezelfde verbazing en verwondering kunnen verwelkomen. Dat we wat meer de vogelaar in iedereen naar boven kunnen brengen, die de nieuwsgierigheid opwekt om elkaar te leren kennen.”

De verwondering en nieuwsgierigheid die excentrieke vogelsoorten kunnen oproepen, staat de bezoekers ook te wachten tijdens de volgende benefietvoorstelling. We maken de acts bekend via onze socials, dus hou het in de gaten en koop vast een kaartje om zeker te zijn van je plaats!